Kezelések

Amida fizioterápia Budapest Mozgasszervi vizsgálat

Általános mozgásszervi vizsgálat

Az első találkozás egy állapotfelméréssel kezdődik. A felmérés során részletesen átbeszéljük a pácienssel az aktuális és korábbi panaszokat, a panaszokat befolyásoló tényezőket és a kórtörténetet. Ezt követően mozgásszervi vizsgálattal megnézzük a gerinc és az érintett ízületek mozgásterjedelmét, az izmok és a szövetek állapotát. Az állapotfelmérés végére kezelési tervet állítunk fel, melyben meghatározzuk a kezelési célokat és az alkalmazni kívánt technikákat.

Amida fizioterápia Budapest Gyógytorrna

Gyógytorna

A gyógytorna elsődleges célja a fájdalom csökkentése, a páciens funkcióinak, izomerejének, mozgásterjedelmének helyreállítása, valamint az állóképesség javítása. Sérülések, mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzuk különböző kezelési módszerek együtteseként,  illetve prevenciós célzattal megelőzés céljából.

Amida fizioterápia Budapest Manuálterápia

Manuálterápia

A manuálterápia kézzel végzett diagnosztikai és kezelési technikák összessége.

Maitland manuálterápia

A Maitland manuálterápia egy nemzetközileg elismert vizsgálati és kezelési módszer, mely az ízületek, izmok és az idegek vizsgálatával és kezelésével foglalkozik. A tünetek forrásának bizonyuló struktúrát kezeli különböző kezelési technikákkal, mint az ízületi mobilizáció, -manipuláció, idegmobilizációs technikák, stretching, stabilizációs gyakorlatok. A koncepció fontos eleme a folyamatos újratesztelés és elemzés, hipotézisek felállítása és újragondolása, hogy mindig a megfelelő struktúra és technika kerüljön alkalmazásra.

Mulligan manuálterápia

Fájdalommentes manuálterápiás eljárás, mely ötvözi a passzív mobilizációt az aktív mozgással. A mobilizációs technikák mellett tape technikákat és otthon elvégezhető önmobilizációs gyakorlatokat alkalmaz. Célja a fájdalom csökkentése és a mozgásbeszűkülés kezelése.

Amida fizioterápia Budapest Schroth terápia

Schroth terápia

Jelenleg a leghatékonyabb, nemzetközileg elismert fizioterápiás módszer a gerincferdülés kezelésére. A terápia Katharina Schroth nevéhez fűződik, aki az 1900-as évek elején saját gerincferdülésének terápiájaként fejlesztette ki a módszert. A Schroth terápia célja az elcsavarodott, eltolódott és magasságából vesztett gerinc háromdimenziós korrekciója aszimmetrikus kiindulóhelyzetek, speciális légzés, korrekciók és izomfeszítések alkalmazásával. A kezelés fontos eleme az aktív torna és a speciális légzés elsajátítása mellett a lágyrészek lazítása, illetve a deformitás manuális mobilizálása a terapeuta által.